Amanta

251 vizualizări
0 contra
Scris de Smaranda Iamandi
in 15-09-2014
16:19
Locaţie: , Piatra Neamt, Neamt, Romania
Data şi ora:13-10-2014 19:00
Se încheie la:13-10-2014 20:30
Preţ40 LEI, 50 LEI

Este un proiect de suflet al actorului Teatrului Național din București, Armand Calotă – care împlinește astfel ultima dorință a mătușii sale, marea actriță a teatrului românesc, Elvira Godeanu – punerea în scenă a acestei comedii savuroase în care actrița și-ar fi dorit să joace rolul titular: „Armand dragă, principiile mele în viață după care m-am ghidat au fost: modestia, bunătatea, respectul … și cum se spune la Târgu-Jiu (a făcut clasele primare acolo)… am stat în banca mea! Un mare artist fără caracter devine perisabil după moartea lui! Am vrut să joc “amanta” în piesa lui Herz pentru că era ceva ce nimeni nu mă credea în stare! Când apăream pe scenă, emblema de Marea Doamnă a Teatrului mă ambiționa să joc și roluri de asemenea factură!”

Cea mai bună recomandare pentru spectatori este cronica scrisă de gazetarul Tudor Teodorescu – Braniște în ziarul Dimineața din anii 1935 – 1940: ”Verva inepuizabilă a actorilor din spectacol dăruiește bucureștenilor bătuți de atâtea necazuri, un lung șir de seri de mare înveselire! Parfumul vieții din Bucureștiul din anii 1900 oferă o imagine cu adevărat pariziană a ”Micului Paris”!”.

Distribuția spectacolului este una excepțională, care reunește actori ai Teatrului Național din București: Ilinca Goia (Olga), Armand Calotă (Emil Strâmbuleanu), Magda Catone (Didina Strâmbuleanu), Dorin Andone (Matei Pintenaru) și Marius Rizea (Bungrăzescu Traian).

Vă așteptăm cu mare drag să ne fiți alături cu zâmbetul pe buze!