Caragiale reloaded

613 vizualizări
0 contra
Scris de Madalin Grigore-Enescu
in 07-11-2011
08:17
Locaţie: Casa de Cultură a Sindicatelor, Piatra Neamţ, Neamţ, România
Data şi ora:13-11-2011 17:00
Se încheie la:13-11-2011 19:00
PreţGratuit

“Caragiale Reloaded” este o piesă de teatru, mai precis, o  parodie la urmatoarele schiţe: “Vizită”, “D-l Goe”, “Amici”, “Five o’clock” şi “Pedagog de şcoală nouă” de I.L. Caragiale. Piesa ilustrează paralele între imaginea învăţământului din vremurile lui Caragiale şi imaginea învăţământului actual.

În compoziţia ei, parodia va conţine toate elementele caracteristice comediei lui Caragiale, însă aplicate la timpurile actuale – comicul de situaţie, comicul de caracter, comicul de nume, comicul de limbaj etc. Vor fi evocate situaţii, tipuri de caractere şi elemente de limbaj reale preluate din viaţa învăţământului nemţean de astăzi. Scenariul a fost realizat în urma unui studiu bazat pe mai multe elemente: evenimente şi incidente relatate de presă, perle ale elevilor publicate pe internet, dialog cu cadre didactice şi elevi, participarea directă la unele cursuri liceale.

Numele protagoniştilor sunt fictive, iar orice asemănare cu situaţii şi persoane reale sunt pur întâmplătoare.

Le recomandăm tuturor celor care vor dori să vină la acest spectacol să citească sau să recitească operele lui Caragiale mai sus menţionate pentru a sesiza mult mai bine parodierea lor. Astfel că în locul distinsului profesor de la şcoală avem proful „cool” de la colegiu, în locul damelor manierate care se încaieră vom „admira” piţipoancele care se bat în club, cetăţeanul turmentat va fi înlocuit de elevul „etnobotanist”, în locul „marinerului” Goe, îl vom vedea pe Geo, costumat în ţinuta lui Harry Potter, Ionel nu va mai fi soldat, ci un jucător înrăit de counter-strike, şi multe altele.

Distribuţia este destul de numeroasă, ajungând la o desfăşurare de cca. 23-25 de personaje ce vor evolua pe tot parcursul parodiei.

Actorii sunt tineri amatori, în mare parte elevi ai liceelor din oraşul nostru.

Piesa de teatru se va juca la Casa de Cultură, în ziua de duminică, 13 noiembrie 2011, la ora 17,00.  Acest spectacol se adresează tuturor vârstelor.

Vă aşteptăm!

Afis Caragiale Reloaded