De Drag… De Dragobete – Centrul Cultural Toplita - 3 martie 2011

848 vizualizări
0 contra
Scris de Sindcultura
in 20-02-2011
16:24
Locaţie: Casa de Cultură a Sindicatelor, Piatra Neamţ, Neamţ, România
Data şi ora:03-03-2011 19:00
Se încheie la:03-03-2011 21:00
Preţ10 LEI

Personajele principale sunt Bunicul si nepoata Sanziana, adolescenta care, manata de fiorul primelor iubiri, vrea sa afle mai multe despre cum pe petrec lucrurile legate de atragerea atentiei dragutului, despre cum sa poti intra in hora iubirii fara a fi blamat de lumea satului, astfel bunicul ii povesteste despre cum era pe vremuri...

Contemplarea obiceiurilor este pusa in scena de corpul de balet al Ansamblului Profesionist Rapsodia Calimanilor( coregraf Vasile Gabor) si de grupul de balet Sanzienele( coordonator Munteanu Mihaela) iar repertoriul folcloric de dragoste este interpretat de Carmen Antal Cujba, Livia Harpa, Alexandru Olteanu, Dragomir Raita si Ciprian Ilie acompaniati de Orchestra de muzica populara a Ansamblului Profesionist Rapsodia Calimanilor (dirijor Petrut Eugen).

Spectacolul aduce in prim plan dragostea pura, iubirea duioasa si sfioasa, puterea de a educa a microsocietatii satului. Vom avea ocazia sa vedem sarbatoarea iubirii cu alti ochi, fara inimioare colorate si forme fara fond usor de vandut in coltul strazii, in schimb vom gusta din simbolistica obiceiurilor traditionale, din subtilitatea umorului simplu de la tara, ne vom putea identifica cu personajele si vom putea sa ne visam ursitul sau ursita daca ne vom insusii obiceiurile ... Dragobetele ...un Cupidon adevarat!

Pentru ca directorul Centrului Cultural Toplita, Cristina Saimanov Timariu este un fost elev al Liceului de Arta din Piatra Neamt, in deschiderea spectacolului va sustine un microrecital Orchestra de instrumente populare "Stefan Voievod" a Liceului de Arta din Piatra Neamt dirijata de profesor Isidor Rusu fapt pentru care speram ca publicul nemtean sa fie cu atat mai receptiv sustinand prin prezenta sa atat cultura locala cat si singurul Ansamblu Romanesc din Tinutul Secuiesc!