Fotografii cu clovni invizibili

336 vizualizări
0 contra
Scris de Madalin Grigore-Enescu
in 24-04-2013
22:33
Locaţie: , Piatra Neamt, Neamt, Romania
Data şi ora:01-10-2010 19:00
Se încheie la:01-10-2010 21:00

Spectacolul prezintă ultimul clovn, ultima unitate rămasă vizibilă a unui Circ devenit invizibil, a unei lumi care a trecut la invizibilitate. Textul nu se referă doar la Circ, el se referă la societate, la lumea teatrului, la Republica Moldova și poate chiar la Europa.  El încearcă să salveze acest "Circ" devenit invizibil și totodată încearcă să se salveze pe sine din capcana invizibilității. Această invizibilitate este de fapt pentru acest clovn- actor tocmai renunțarea la personajul "Clovnul Trist" și părăsirea Circului pentru a se intergra într-o masă de oameni unde diferențele nu mai există și toți sunt la fel. Ne putem gândi, desigur la procesul de europenizare şi la cel de globalizare.
Este o luptă a actorului abandonat. Actorul nu mai are pentru cine juca personajul Clovnului Trist și din disperare va încerca să atragă publicul, invizibil și inexistent, de partea lui.  Lupta lui este zadarnică, dar credința în ceea ce face nu îl lasă să vadă asta. Este ultima șansă de salvare a personajului și a lumii din care provine, așa că încercările sale sunt cu atât mai disperate.
”Comedia a luat sfârşit. Un circ plin de artişti invizibili, spectacole superbe pe care nimeni nu le poate vedea şi un clovn inutil care, iată, nici măcar nu mai are ce face în arenă…. Ai rămas singur. Toată lumea a trecut de partea noastră.”
Spectacolul a obţinut premiul publicului in anul 2010 în cadrul Galei Tânărului Actor- Hop, Mangalia, şi a participat la numeroase festivaluri din ţară dar şi din afara ţării, Festivalul “ Satiricus I.L. Caragiale”, Chişinău, 2012, unde a fost jucat în prezenţa autorului. Premiera oficială a spectacolului a avut loc în decembrie 2012 la Teatrul Puck din Cluj- Napoca, în cadrul priectului “Nocturne”.

Regia: Alexandru Arion
Clovnul Trist: Ingrid Robu
Vocea Clovnului Vesel: Alexandru Arion

Vă aşteptăm cu drag!