Fuego - Serenada pentru Dan Spataru

300 vizualizări
0 contra
Scris de Smaranda Iamandi
in 21-02-2014
12:56
Locaţie: , Piatra Neamt, Neamt, Romania
Data şi ora:28-03-2014 19:00
Se încheie la:28-03-2014 21:00
Preţ50 LEI

România a avut şi va avea în continuare idoli, personaje emblematice de care trebuie să ne aducem aminte, acestea contribuind la definirea fenomenului numit muzica românească.

Unul dintre ei este Dan Spătaru, cel care a aşezat numele ţării noastre în Cartea Recordurilor, pentru cel mai aplaudat artist, devenind astfel "regele incontestabil al aplauzelor ". Şi asta pentru că piesele sale, interpretate în manieră inconfundabilă, au devenit slagare fredonate de toata lumea, chiar si astazi.

FUEGO il va omagia pe Dan Spataru in primavara aceasta, in cadrul unui turneu extraordinar, ce va poposi in 10 orase. Spectacolul se numeste "Serenada pentru Dan Spataru" si va readuce in prim plan, intreaga istorie de slagare a maestrului, interpretata de Fuego.

Concertele vor pastra aerul de aur impus de personalitatea lui Dan Spataru si de sensibilitatea cantecelor sale, descoperind cu totii, cata complexitate exista in muzica romaneasca. Paul Surugiu a pregatit numeroase surprize, momente inedite, un LP dedicat maestrului, un joc intre teatru si interpretare, o noua infatisare a "lumii muzicale " numite SPATARU, o istorie pe un patefon al vremilor, cu o coloana sonora nemuritoare.

Turneul "SERENADA PENTRU DAN SPATARU" va fi o colectie a celor mai frumoase cantece din muzica romaneasca, o reverenta facuta de Fuego in fata modelului sau, intr-o interpretare inedita, spectaculoasa, aducandu-ne aminte ca esenta viitorului  sta in felul in care rememoram, in care actionam si pretuim valorile.

"Dan Spataru mi-a fost model, inspiratie. Am crescut dorindu-mi sa ajung ca el, sa-l cunosc ori sa am ocazia de a canta pe o scena un cantec de-al sau. Bucuria este cu atat mai mare cu cat stiu ca ultimul vis al maestrului era un turneu national in care sa poata interpreta cele mai indragite cantece. Tot ce-mi doresc este ca publicul sa-l redescopere pe Spataru prin vocea mea, sa fredoneze slagarele nemuritoare compuse de cei mai mari compozitori ai neamului si sa accepte ideea ca muzica romaneasca poate concura oricand, prin frumusete, melodicitate si complexitate cu oricare alte creatii din arta mondiala.Dan Spataru a fost in sine, un spectacol, emanand decenta, verticalitate, perseverenta, reusind astfel, cu timbrul sau inconfundabil, sa creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se canta oricum, peste tot, de oricine, la orice ora. Asta dovedeste ca muzica sa e vie, ca spiritul sau e prezent, ca versurile, fanfara, tarancuta, drumurile sunt printre noi! Asa cum unii il au pe Gilbert Becaud, altii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, asa exista pentru romani Dan Spataru si cred cu ardoare, atat prin acest spectacol, cat si in fiecare moment, ca e necesar sa-i reactualizam memoria, cantecul, viata si decenta! Pentru ca Dan Spataru este un erou real la care ne raportam si pe care il oferim drept exponent atunci cand suntem intrebati de marile figure ale muzicii. Maestre Dan, sa-mi traiesti si impreuna, sa reinviem si sa cantam spiritul tau, serenada ta, intr-o serenada numita continua SPATARU", ne-a declarat Fuego.