Lacul Lebedelor

566 vizualizări
0 contra
Scris de Madalin Grigore-Enescu
in 10-02-2014
13:57
Locaţie: , Piatra Neamt, Neamt, Romania
Data şi ora:13-03-2014 19:00
Se încheie la:13-03-2014 21:00
Preţ80 LEI, 100 LEI

Spectacolul  “Lacul Lebedelor”de P.I.Ceaikovski sustinut de  Teatrul clasic de opera si balet din Kiev, se reprogrameaza pentru o data ce va fi anuntata ulterior, din cauza situatiei conflictuale din Ucraina.
Biletele procurate raman valabile.

Echipa de organizare  isi cere  scuze tuturor spectatorilor pentru disconfortul creat.
SUCCES EVENTS MEDIA
www.succeseventsmedia.ro

 
Teatrul clasic de opera si balet din Kiev prezinta pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor in data de 13 martie 2014 ora 19:00, cel mai celebru balet al tuturor timpurilor „Lacul Lebedelor” de P.I.Ceaikovski, realizat dupa coregrafia clasica a lui Marius Petipa. De aceasta data in rolul Odette-Odille este prim-solista Operei Nationale din Kiev Ecaterina Alaeva.
 
Trupa de balet a Teatrului Naţional Municipal din Kiev este unul dintre cele mai performante ansambluri de gen din lume. Repertoriul de peste 30 de spectacole, printre care "Lacul Lebedelor", "Spargatorul de nuci", "Frumoasa din padurea adormita", "Giselle", "La Bayadere", "Don Quijote", "Cenusareasa", "Romeo si Julieta", a incantat milioane de iubitori ai genului de pe mapamond.
 
Baletul "Lacul Lebedelor" de P.I. Ceaikovski a avut premiera la Teatrul Balsoi din Moscova, pe 4 martie 1877, sub conducerea muzicala a lui Semen Riabov si in coregrafia lui Julius Reisinger. Publicul epocii nu era obisnuit cu stilul "simfonic" al unei muzici pentru balet, nu a inteles bogatia partiturii care nu a fost sustinuta de o coregrafie prea inspirata, semnata de Julius Reisigner, ceea ce a facut ca primele reprezentatii sa fie un esec total.
 
Dupa moartea compozitorului, la cererea conducerii Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, Marius Petipa impreuna cu Lev Ivanov au schimbat coregrafia baletului, iar dirijorul Teatrului Mariinsky, Riccardo Drigo, a adus imbunatatiri partiturii. Imbracat in haine noi „Lacul Lebedelor” a sustinut o noua  premiera pe 15 ianuarie 1895, cu un succes rasunator. Pe parcurs au mai existat versiuni, insa aceasta este cea reprezentata in mod curent.