Nimeni nu-i perfect - regia Radu Beligan

573 vizualizări
0 contra
Scris de Madalin Grigore-Enescu
in 18-03-2012
14:08
Locaţie: , Piatra Neamţ, Neamţ, România
Data şi ora:03-04-2012 19:00
Se încheie la:03-04-2012 21:00
PreţANULAT

Nimeni nu-i perfect

Cu parere de rau va anutam ca actorul Stefan Radof a murit, miercuri dimineata, dupa ce a fost internat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca din Bucuresti, marti seara, pentru o insuficienta cardiaca. Din cauza plecarii dintre noi a regretatului actor Stefan Radof, spectacolul Nimeni nu-i perfect! in regia domnului Radu Beligan din 3 aprilie de la Piatra Neamt a fost anulat.

Biografie Stefan Radof


A fost fiul lui Ion (Ioan) Radof (născut în Basarabia, în comuna Cot-Chitai, plasa Ismail, județul Cetatea Albă) și al Mariei Radof (născută Nicolae), din comuna Butimanu, plasa Răcari, județul Ilfov.

Școala primară a făcut-o la școala Parohiala – catolică “ Sfântul Iosif “ din București apoi a urmat cursul inferior al “Colegiului Național Sfântul Sava“. După reforma învățământului s-a înscris la o școală comercială.

După ce a promovat un examen de diferență, aprobat de Ministerul Învățământului, a urmat și absolvit în 1952 ultimii doi ani ai Școlii Medii de Comerț Exterior Nr. 2, din București, după care a fost repartizat ca funcționar la B.N.R.- Ploiești – filiala Puchenii Moșneni.

Tatăl său a fost un mic negustor în București până în anul 1949 când a fost obligat să-și radieze firma. În 1952 a fost arestat pe stradă de securitate și condamnat politic de Tribunalul Militar - București la doi ani muncă silnică – la canal. După liberare a devenit muncitor la “Flacăra Roșie”, apoi pensionar până în anul 1990 când a decedat.

La 3 Martie 1953 a fost arestat, de securitate, judecat și condamnat de Tribunalul Militar teritorial 2 la cinci ani muncă silnică, pentru uneltire împotriva orânduirii de stat. Familia a înaintat recurs, care a fost aprobat ca urmare a Convenției de la Geneva din Mai 1955.

Deși amnistiat, și-a satisfăcut stagiul militar la o unitate de construcții a D.G.S.M. După lăsarea la vatră, în 1958, a încercat să devină student la Institutul de Teatru. După trei săptămâni a fost descoperit dosarul său, iar el exmatriculat.

A lucrat ca manipulator de mărfuri și ambalaje la O.C.L. Alimentara 23 August în halele Obor, apoi ca funcționar comercial

În toamna anului 1960 a fost admis la Institutul de Teatru, prin garanția politică a maestrului Radu Beligan - care fusese profesorul său în prima tentativă de admitere - și a rectorului facultății, maestrul Costache Antoniu a cărui clasă a absolvit-o în 1964.

În anul 1962 s-a căsătorit cu Doina Hossu, profesoară de fizică și matematici.

Și-a început cariera artistică la teatrul din Piatra-Neamț, din anul 1965 devenind actor al Teatrului Nottara.

A fost conferențiar la Academia de Teatru și Film (1990-1994) și profesor la Academia de Artă, Universitatea Hyperion (1996 – 2000), activitate din care s-a retras din acuza degradării învățământului de specialitate.

A fost poet și membru al Uniunii Scriitorilor, din 1991, al UNITER și al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR).

În anii 1993-1995, a moderat la TVR 1 show-ul "De la egal la egal... Amical!"(Producător: Liviu Tudan)

....

Nimeni nu-i perfect este o comedie spumoasă, care îmbină umorul cu emoţia şi divertismentul cel mai pur cu reflecţia matură. Există, în plus, în această comedie, o lumină, un farmec, o duioşie care provoacă o undă de tandreţe faţă de cele patru personaje, toate pline de o umanitate veselă şi liniştitoare.

Un statistician abandonat de soţie, pus în situaţia de a-şi creşte singur fiica adolescentă şi de a-şi îngrij tatăl îmbătrânit, scrie în orele libere, pe ascuns, romane siropoase în speranţa că vor fi publicate şi-i vor rotunji bugetul. După numeroase încercări ratate, soarta îi surâde. Ultimul său roman este reţinut de o editură. Dar, pentru a răspunde imperativelor editurii, trebuie să-l semneze cu un pseudonim feminin. Şansa lui se transformă, astfel, într-un coşmar: editoarea doreşte s-o întâlnească pe „autoare” pentru a-i înmâna personal premiul. Soluţia? Statisticianul se travesteşte într-o femeie „bătrână şi morocănoasă” ca să poată semna contractul şi să încaseze banii. Cum, însă, editoarea este o femeie fermecătoare, statisticianul se îndrăgosteşte instantaneu, spre surprinderea fiicei sale şi a tatălui.

Nimeni nu-i perfect este un spectacol dedicat publicului larg care vine la teatru să uite grijile de zi cu zi, să se regăsească şi să se însenineze. Prin spectacolul nostru, piesa este reprezentată pentru prima oară în România.

  • Distributia: SILVIU BIRIŞ, ANDREEA ŞOFRON, ŞTEFAN RADOF, FLORENTINA ŢILEA/RODICA IONESCU
  • Regia: RADU BELIGAN
  • Traducerea: MONA RADU
Scris de sindcultura
in 28-03-2012
19:15
Un mare actor lansat la Piatra Neamt in 1965 ne-a parasit ! Dumnezeu l-a chemat la ceruri.