Spectacol Aniversar JEAN CONSTANTIN şi DRAGA OLTEANU MATEI - 7 mai 2010

1246 vizualizări
0 contra
Scris de Anonymous
in 15-12-2010
21:34
Locaţie: Casa de Cultură a Sindicatelor, Piatra Neamţ, Neamţ, România
Data şi ora:07-05-2010 21:00
Se încheie la:07-05-2010 23:00
Preţ50 LEI

Unul dintre cei mai mari actori din generatia epocii de aur maestrul Jean Constantin s-a nascut la data de 21 august 1928 in Techirghiol judetul Constanta. Jean Constantin e un personaj atat in viata reala, cat si in filme. „Pata de culoare", cum se autointituleaza, fie ca e vorba de Ismail, Parpanghel sau Somali, din, „Roming", cel mai recent film al sau.

Viata maestrului Jean Constantin a fost muncita, a făcut naveta cu trenul, chiar si cu caruta ca sa ajunga la teatru, dar a depus suflet in tot ce facea, altfel, maestrul spunea ca: "dacă nu trece prin tine, publicul te simte". In prezent locuieste la Constanta, unde este cetatean de onoare al orasului. Aflat la a treia casatorie, actorul isi prezinta sotia drept o gospodina desavirsita, este vorba despre Elena Jean, fosta sotie a lui Gheorghe Cozorici, care a lucrat la Teatrul Naţional 40 de ani ca sufleor.

Legături externe

Draga Olteanu Matei (n. 24 octombrie 1933, Bucureşti) este o apreciată actriţă de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, în numeroase filme şi la televiziune. Reprezentantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru si 100 roluri în Televiziune.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa "Ziariştii" de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chirita" dupa Alecsandri, pentru care a scris şi un scenariu de film în două serii (Coana Chiriţa - 1986 şi Chiriţa la Iaşi 1987), "Gaiţele" de Kiritescu (1978), "Caruţa cu paie" de Mircea Stefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ştefănescu Delavrancea, "Domnişoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Naţional a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare dupa romanul cu acelaşi nume al lui Dinu Sararu.

A facut o cariera plină de succes şi în Televiziune unde a avut apariţii memorabile in programele de varietăţi şi de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucand-o pe Veta, soţia lui Nea Mărin, in numeroase show-uri TV şi în filmul artistic "Nea Marin miliardar".

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (2007) s-a retras la Piatra Neamţ unde a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru care funcţionează în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamt, fiind colaboratorul cel mai important al acestei instituţii.

Legături externe