Fuego te colindă

1840 vizualizări
0 contra
Scris de Anonymous
in 10-12-2010
11:16
Locaţie: Casa de Cultură a Sindicatelor, Piatra Neamţ, Neamţ, România
Data şi ora:22-12-2010 20:00
Se încheie la:22-12-2010 22:00
Preţ40 LEI
Afis turneu Fuego - Se întorc colindele acasă - 2010

Fuego ne va colinda în acest an la Piatra-Neamţ, cu ocazia sărbătorilor de iarnă! Începând din 3 Decembrie şi până aproape în ajunul Crăciunului, Fuego va colinda românii din peste 20 de oraşe în cadrul turneului intitulat sugestiv “Se întorc colindele acasă“.

Bineînteles artistul Paul Surugiu nu va lipsi şi din oraşul nostru. Vă aşteptăm la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamţ unde Fuego va colinda publicul nemţean pe data de 22 decembrie 2010 ora 19.00

Paul Ciprian Surugiu (nume de scena Fuego) şi-a ales porecla folosind 50 de bileţele cu cuvinte din dictionarul spaniol-roman, din care el a extras cu ochii închişi unul şi s-a nimerit să fie "Fuego".

Vă prezentăm în continuare un "mini interviu" care va permite publicului să-l citească pe Fuego "ca o carte deschisă":

1. Care este ideea ta de fericire pamânteana?

FUEGO: Sa iubesti si sa fii iubit, cu toate suferintele ce decurg din aceasta, luminând astfel partea cea mai frumoasa din noi.

2. Ce ar avea oamenii de învatat de la tine acum?

FUEGO: Sa învete sa lase pe chipul lor sa înfloreasca un zâmbet, ca o arma împotriva raului si urâtului din jur. Este darul pe care-l pot oferi aproapelui meu. Sa fie senini, inocenti, în sensul puritatii intentiei. Candoarea sa fie tinta predilecta, mereu pusa la rana si mereu renascuta.

3. Ai ceva ce regreti ?

FUEGO: Se spune ca “e mai bine sa regreti ceva ce ai facut, decât ce n-ai facut”. Exista foarte multi oameni care au însemnat ceva pentru mine si regret ca nu am avut mai mult timp sa-i înconjor cu afectiune. Regret ca nu i-am spus tatalui meu, ori de câte ori as fi avut ocazia, cât de mult l-am iubit si admirat. Am remuscari ca l-am pierdut prea repede. Întotdeauna am umblat prin lume cu teama asta si, din nefericire, l-am pierdut.

4. Ce te sperie?

FUEGO: Penibilul, ridicolul, întunericul, viitorul României, indiferenta oamenilor, rautatile gratuite, boala. Ma tem de ceea ce sfârseste întotdeauna prin a ne lasa singuri.

5. Ti-e dor de...

FUEGO: De bunica mea Stratenia, cea mai buna bunica din lume si de înteleptul meu tata. A ramas un gol care se va umple cu siguranta într-o zi, printr-o regasire într-un alt timp, într-o alta dimensiune.

6. Esti credincios?

FUEGO: “Fara iubirea si vointa lui Dumnezeu am fi forme fara continut.”

Toti suntem credinciosi. Empatia, condescendenta, prietenia, respectul cred ca sunt, într-o anumita masura, forme ale pietatii, iar pietatea reprezinta o mare valoare religioasa. Credinta îti da puterea de a merge înainte, alaturi de cei la fel ca tine.

Dumnezeu exista în fiecare din noi, dar uneori îl îngropam atât de adânc, încât mergem sa-l cautam în alte locuri. “Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic, insa daca El exista si eu nu cred, atunci am pierdut totul...”

7. Cât de competitiva e viata pe scena? Ma refer la concurenta propriilor colegi… Te-ai lovit de ostilitatea cuiva?

FUEGO: Eu ma consider un privilegiat, ferit de confruntarea cu orgolii si ambitii inutile, de invidii si vanitati nocive.

8. O vedeta pare ca traieste într-o lume speciala, însa stim cu totii ca pâna si o persoana publica, aparent rasfatata de soarta, are zile proaste. Ce anume îti poate strica o zi?

FUEGO: Tristetea cuiva drag, când nu reusesc sa ma fac înteles, când dispare, macar si secvential, motivatia de a continua, când ma simt mintit si nu pot reactiona.

9. Daca ai mai avea doar o zi de trait...

FUEGO: Mi-as cere iertare de la toti cei carora le-am gresit c-un strop de tristete, m-as pierde în Disneyland, as cânta în duet cu Alla Pugaciova pe o scena grandioasa, într-o sala neîncapatoare pentru fericirea mea… Sa… dar asta chiar nu e posibil. Dar totusi, nu înca, mai am atâtea de facut si de spus…

10. Ce anotimp iubesti mai mult?

FUEGO: Iarna, pentru ca e mai aproape de ideea de om, pentru puritatea zapezilor.

11. Ce nu ai putea ierta niciodata unei femei?

FUEGO: Nesinceritatea, duplicitatea, infidelitatea, deoarece raneste demnitatea, devasteaza, distruge încrederea si stima de sine. Si atunci se face trist si zadarnic în jur si în noi. A face compromisuri înseamna “a muri putin, înseamna a fi condamnati pe vecie la irevocabile tristeti si însingurari fara de apel.”

12. Dar unui barbat?

FUEGO: Violenta fizica si verbala, insensibilitatea, orgoliul exacerbat.

13. Care este parfumul tau preferat?

FUEGO: Cartier - Declaration.

14. Daca ai câstiga la loto, ce ai face cu banii?

FUEGO: As calatori. Oriunde în lumea asta. Sunt atât de multe locuri si lucruri de vazut, încât nu-ti ajunge o viata.

As construi, în memoria bunicii mele care mi-a insuflat credinta, o biserica mica, alba, inundata de flori, pe o colina însorita, mirosind a tamâie si busuioc. Poate într-o astfel de biserica mi-ar fi placut sa slujesc, daca optiunea mea finala ar fi fost teologia.

15. Ce pasiuni ai? Ce alte domenii te-ar interesa?

FUEGO: Lectura, teatrul, filmul, calatoriile.

Psihologia – ar însemna o mai buna cunoastere de sine, încercând, fara a deveni obsedat de autocontrol, sa ma deslusesc spiritual.

16. Ce dorinta neîmplinita ai?

FUEGO: Sa salvez lumea. Dar nu abandonez proiectul.

17. Pe cine dispretuiesti cel mai mult?

FUEGO: Pe Paul atunci când e urâcios, intolerant, cârcotas, egoist. Si mai ales atunci când o face pe-a vedeta. Dar ma tratez.

18. Cel mai prost obicei pe care-l ai?

FUEGO: Devastatul frigiderului la ore târzii din noapte, cu lumina stinsa, ca sa nu ma simt vinovat, lipsa efortului fizic, noptile pierdute în fata calculatorului.

19. Sub ce forma ai reveni pe Pamânt într-o viata viitoare?

FUEGO: Sub forma unui porumbel de un alb imaculat, bland si aducator de pace. Am acasa niste porumbei superbi, care au fost vedetele spectacolelor din turneul national "Pâna la lacrimi mi-e draga viata".

20. De ce obiect nu te desparti?

FUEGO: Din pacate, de telefonul mobil. Este un rau necesar, desi ar fi si primul obiect pe care, uneori, l-as arunca.

21. Ai tabieturi sau superstitii?

FUEGO: Am destule ciudatenii, ca orice om. Involuntar, se creeaza anumite reflexe, conditionari, care pot deveni uneori manii, alteori obisnuinta si atunci încep sa ne caracterizeze.

22. Esti frumos si celebru. Bogat esti?

FUEGO: Nu pun pret pe partea exterioara. Am considerat ca trebuie sa cultiv frumusetea si sa o îngrijesc înauntrul meu. Ce se vede în exterior e tributar trecerii anilor. Celebritatea este un prieten fals. Consider ca sunt un om bogat. Averea mea o reprezinta familia si prietenii mei, mult mai multi si mai devotati decât as merita, desi Grigore Vieru spunea “sa ai un prieten în familie, unul în tara, unul în lume si unul în cer. Mai multi numai Dumnezeu poate avea. Suntem un amestec ciudat de stari si de lucruri: tradam plângând si râdem tradând”.

23. Ce emisiune ti-ar placea sa prezinti?

FUEGO: Remember - valori ale scenei românesti.

24. Care au fost cele mai fericite momente ale vietii de pâna azi?

FUEGO: Câteva calatorii pe care le-as fi continuat, în aceeasi companie, pâna la capatul lumii.

25. Daca ai ramâne pe o insula pustie, care ar fi cele cinci carti, cinci filme si cinci oameni pe care i-ai dori lânga tine?

FUEGO: Biblia, Taina care ma apara (Grigore Vieru), Cartea Cartilor (Adrian Paunescu), orice volum din Paler, Jules Verne (ajutându-ma sa-mi pastrez inocenta).

Alba ca Zapada, Pianistul 1900, Campionul, Conferintele lui Radu Beligan, Conferintele lui Dan Puric.

Alegerea cu privire la oameni ar fi mai grea. Fiecare are ceva de aratat, ceva ce poti admira, ceva ce te poate marca si modela. Si-apoi, daca am fi cinci oameni, insula n-ar mai fi pustie.

26.Care este secretul succesului?

FUEGO: Cred ca este o combinatie între multa munca, consecventa, rabdare si noroc. Odata ce ai sansa, nu poti ramâne în urma, trebuie sa dai totul si sa profiti din plin. Trebuie sa ai încredere în talentul tau si în tine si sa nu încerci sa intri într-o competitie în care nimeni nu câstiga. Vreau sa fiu cea mai buna versiune a mea.

27. Ce tablouri s-ar putea asorta muzicii tale?

FUEGO: Pentru genul pop-Sabin Balasa, iar pentru cel etno-Nicolae Grigorescu.

28.Care este lucrul care îti face cea mai mare placere în timpul liber?

FUEGO: Sa gatesc. Am învatat asta de la tata. Îmi place sa-mi surprind prietenii cu tot felul de retete inedite. Si poate de aceea obiectivul meu de a-mi pastra silueta nu poate fi o prioritate.

29. Ce sotii faceai în copilarie?

FUEGO: Cu siguranta, pictam peretii.

30. Memoria ta mai pastreaza jocurile copilariei?

FUEGO: Marile mele distractii erau povestile dramatizate ascultate la pick-up sau la teatrul radiofonic. Mai târziu, acestea s-au transformat în piese de teatru pe care le regizam si ai caror actori erau copiii din cartier. În curtea blocului aveau loc adevarate spectacole. M-a fascinat si lego pentru ca puteai sa creezi si sa recreezi la infinit.

31. Daca ai fi un sportiv de performanta, cine ai dori sa fii?

FUEGO: Poate Nadia Comaneci, pentru ca este primul nume românesc care a ramas în memoria lumii si primul sportiv care a bulversat afisajul la Olimpiada. Poate Lucian Bute, a carui modestie e o emblema. Respect si admir toti sportivii, pentru ca fiecare medalie pe care o primesc înseamna o batalie câstigata în lupta lor permanenta cu conditia umana.

32. Ce personalitate istorica admiri?

FUEGO: Stefan cel Mare si Sfânt caruia îi datoram o statuie în fiecare oras al Moldovei si Nicolae Iorga, un patriarh al culturii române. Nu întâmplator, ci în semn de pretuire, am filmat dvd-ul pe versurile maestrului Grigore Vieru, "Mi-e dor de tine, mama" la Casa Memoriala "Nicolae Iorga" de la Valenii de Munte.

33. Visul tau cel mai îndraznet?

FUEGO: Sa zbor fara motor.

34. Ce ti-ai dori sa faci în România si nu poti?

FUEGO: Sa reînvat demnitatea alaturi de concetatenii mei.

35. Minciuna cea mai mare pe care ti-ai spus-o vreodata a fost...

FUEGO: Nu-mi pasa! Atunci când unii m-au ranit...

36. Ce te deprima cel mai repede?

FUEGO: Boala, ignoranta, conflictele de orice fel.

37. Ce te amuza cel mai mult?

FUEGO: Copiii care spun lucruri trasnite.

38. Toti banii din lume nu ti-ar fi de-ajuns sa cumperi…

FUEGO: Zâmbetul unui copil bolnav.

39. Enigma care te framânta cel mai tare...

FUEGO: Viitorul planetei.

40. Dragostea fata de prietena ta are gust de ....

FUEGO: Ciocolata cu dragoste.

41. Daca ai fi o arma...

FUEGO: As fi o ironie fina.

42. Daca te-ai transforma în cenusa, ea ar trebui risipita...

FUEGO: Pe luciul marii, în amurg.

43. În mileniul urmator, limbajul universal va fi...

FUEGO: Muzica.

44. Cu o cheie magica, ai deschide poarta spre...

FUEGO: Adevar.

45. Daca ai fi o barca plutind abandonata pe mare, ti-ai gasi drumul catre ...

FUEGO: Eden.

46. Ce faci atunci când crezi ca nu te vede nimeni?

FUEGO: Încerc sa ma uit si eu la altii. Oamenii ma fascineaza. Îmi place sa-i urmaresc, sa-i descopar.

47. Ce nu stii si te deranjeaza?

FUEGO: Nu stiu sa înot si ma deranjeaza în fiecare vara. Nu stiu sa schiez si ma deranjeaza în fiecare iarna. Nu stiu…dar recunosc asta.

48. Cel mai iubit dintre pamânteni este...

FUEGO: Evident, eu! (Mi-ar placea sa fie adevarat...)

49. Daca ar fi sa exprimi crezul tau în versuri...

"Daca vrei cu tine lumina s-o-mpart,
Lasa-ma sa ard, lasa-ma sa ard.
Daca vrei sa stii ce-am în suflet si-n gând, Lasa-ma sa cânt, lasa-ma sa cânt!"

Puteţi citi mai multe despre Fuego pe site-ul oficial al artistului sau pe wikipedia
Scris de Ioana
in 28-02-2011
16:29
Pentru toti admiratorii lui FUEGO

Va invitam sa va inscrieti sau sa vizitati forumul

http://fanclubfuego.forumhit.ro/forum


Va multumim !! *THANKS*
Admin forum
Scris de Fanii Fuego din Piatra Neamt
in 12-03-2011
03:28
La Piatra Neamt, fanii lui Fuego au aflat, cu stupoare, despre modul in care se incearca inducerea lor in eroare, prin lansarea de link-uri catre forumul mai sus-mentionat. Acesta nu este un forum oficial, nu este creat cu acordul artistului, care nici macar nu a fost informat despre asa ceva (desi se urmareste tocmai inocularea ideii ca Fuego insusi ar fi aprobat realizarea sa!) si nu are absolut nici o legatura cu un Fan Club cu adevarat oficial al admiratorilor lui Fuego.
De fapt, cum plagiatul functioneaza peste tot in societatea romaneasca actuala, de ce ne-ar mai mira daca apare inclusiv atunci cand este vorba despre un artist si fanii sai?
La o simpla cautare pe internet, cunoscatorii vor sti sa faca diferenta, iar cei cu adevarat inteligenti, se vor orienta in cea mai buna directie.
Bine zicea Eminescu:
"E usor a scrie versuri,
Cand nimic nu ai a spune..."
Prin extensie... e usor a face forumuri, cand nici limba romana nu o cunosti bine...
Doamne, mare ti-e gradina!
Scris de Sindcultura
in 12-03-2011
15:51

Casa de Cultura a Sindicatelor Piatra-Neamt nu are nici o afiliere cu forumul mai sus mentionat. Link-ul a fost postat de catre un vizitator necunoscut al site-ului nostru.

Fiind un link care are legatura cu muzicianul, am considerat ca acest comentariu nu se incadreaza la categoria spam.

Sindcultura respecta libertatea de opinie a vizitatorilor sai. Incercam, pe cat posibil, sa nu cenzuram mesajele decat atunci cand exista un motiv intemeiat. De asemenea, fata de alte site-uri, noi nu cenzuram link-urile din mesaje, atunci cand acestea au legatura cu subiectul articolului. Aveti toata libertatea sa postati un forum oficial Fuego daca acesta exista.

Din pacate administratorii acestui site nu pot verifica cele afirmate de dumneavoastra. Din punctul nostru de vedere mesajul doar invita vizitatorii pe un forum Fuego, fara a pretinde ca acesta este un forum oficial.

Cu stima,
Sindcultura

Scris de Silviu
in 16-03-2011
21:44
Numai o femeie stresata de sot si batuta de soarta poate gandi in acest mod. Un fan adevarat Fuego nu va spune asta niciodata.
Scris de anisoara solca
in 14-12-2010
17:08
Nu inteleg de ce multi catalogheaza concertele lui Fuego de mina a doua cand el are un grup aparte de ascultatori si e departe d emizeriile maneliste care ne-au invadat astept cu drag concertul mi-am locuri bune de doua saptamani