VIS - Spectacol Dan Puric

874 vizualizări
0 contra
Scris de Madalin Grigore-Enescu
in 16-01-2012
08:27
Locaţie: , Piatra Neamţ, Neamţ, România
Data şi ora:03-03-2012 19:00
Se încheie la:03-03-2012 21:00
Preţ70 LEI

Un one man show al unui maestru al pantomimei şi al expresivităţii coroprale. Totul explodează la Dan Puric. Privirea sa, bucuria de a trăi, viziunea poetică, talentul său de actor, de regizor, de coregraf…Creaţiile lui constituie chintesenţa paradoxurilor şi incoerenţelor naturii umane.

Ironic la adresa unei societati mecaniciste, care uita de Dumnezeu si care isi faureste o noua valoare suprema din bani, faima si putere, cu tot ce aceasta societate are mai imbecil si mai stereotipic, primele acte ale Visului abunda de comic, insa intr-un fel mai temperat si mai satiric, pe alocuri. Intr-un act de un comic savuros, actorul incearca parca sa aduca pe scena adevaratul sau Eu, care se ascunde in spatele panoului, timid si timorat, speriat de atentia care i se acorda. Actorul e modest si arata ca nu el trebuie aplaudat, ci acel creator care nu vrea sa se afiseze si sa primeasca laude si omagii. Il trage, incearca sa-l prinda si sa-l aduca pe scena pentru a primi aplauzele meritate, actorul ramanand sa fie o simpla carcasa interpretativa.
Dupa aceste acte care se desfasoara pe mai mult de doua treimi din piesa, ramai cu impresia puternica a unui portret al cenzurii spiritului si al goliciunii umane dintr-o societate care isi rataceste valorile.

CRONICI

Incomparabil, Inimitabil, Irezistibil – trei atribute care-l caracterizează pe Dan Puric. Cu umorul său, Dan Puric se apropie şi ne aminteşte de Charlie Chaplin. Cu arta sa de a improviza, Dan Puric reuşeşte de fiecare dată să prezinte alt spectacol. (THEATERBRETT, Viena)

Totul explodează la Dan Puric. Privirea sa, bucuria de a trăi, viziunea poetică, talentul său de actor, de regizor, de coregraf... Creaţiile lui constituie chintesenţa paradoxurilor şi incoerenţelor naturii umane. (LE FIGARO, Paris)

Dan Puric este un dansator debordant de step şi un pantomim. Astfel el reuşeşte, de unul singur, să pună pe picioare un program care entuziasmează publicul. Dan Puric este mai mult decât atât. El este un comedian de prima mână şi un adept convins al umorului negru. Această combinaţie îl face pe Dan Puric să fie unic. (NORDWEST ZEITUNG, Germania)

„De câte ori nu v-aţi trezit dimineaţa că visul pe care l-aţi avut v-a făcut să descoperiţi ceva cu totul extraordinar, un înţeles a cărui semnificaţie s-a pierdut odată cu deşteptarea? Cine spune, însă că visul trebuie să fie net despărţit de realitate? Dan Puric, unul dintre cei mai speciali artişti de la noi, încearcă să ne demonstreze că arta poate fi puntea dintre cele două. (Cristina Modreanu, ADEVARUL)

Premii

  • Premiul special al Festivalului de Pantomimă de la St.Croix – Elveţia, 1992
  • Premiul special al Programului Chicago Artist International, 1996

 

Vis Dan Puric